Mikroinsemination (ICSI)

Anbefales sammen med IVF-behandling i de tilfælde, hvor mandens sædkvalitet er meget dårlig eller hvor almindelig IVF-befrugtning ikke er lykkedes.


Metoden er principielt en variant af IVF-behandling, hvor man tager en enkelt sædcelle og igennem en meget tynd kanyle under mikroskop sprøjter den ind i ægcellen.

Herefter følger man ægudviklingsprocessen og tilbagefører det/de forhåbentlig befrugtede æg

2-3 dage senere.I de tilfælde, hvor det af specielle omstændigheder er nødvendigt operativt at udhente sædceller fra testikler eller bitestikler, er det også denne teknik, der tages i anvendelse. Chancen for at opnå graviditet på denne måde ligger fuldt på højde med chancen ved vanlig IVF-behandling, altså ca. 30% pr. forsøg.

I denne forbindelse er det vigtigt at gøre opmærksom på, at årsagen til svær nedsat sædkvaliget i få tilfælde kan skyldes en skjult kromosomfejl hos manden, som i givet fald kan nedarves til et eventuelt barn. Man vil i hvert enkelt tilfælde vurdere, om kromosomundersøgelse forud for behandling må anbefales.​

FERIELUKNING.
19-06-2018
I forbindelse med ferielukning i klinikken gøres hermed opmærksom på, at det er muligt at søge oplysning om anden gynækolog på Sundhed.dk
Læs hele nyheden
Behandling af oplysninger
16-04-2018
I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Faurskov Fertilitet og Gynækologi en række personoplysninger om dig.
Læs hele nyheden
Utilsigtet hændelse
11-04-2017
Ønsker du at indberette en utilsigtet hændelse?
Læs hele nyheden
Regler for henvisning til kunstig befrugtning
17-08-2015
Undersøgelse og behandling kan foregå gratis i overenskomsthavende speciallægepraksis, såfremt man har henvisning fra sin praktiserende læge.
Læs hele nyheden