Mikroinsemination (ICSI)

Anbefales sammen med IVF-behandling i de tilfælde, hvor mandens sædkvalitet er meget dårlig eller hvor almindelig IVF-befrugtning ikke er lykkedes.


Metoden er principielt en variant af IVF-behandling, hvor man tager en enkelt sædcelle og igennem en meget tynd kanyle under mikroskop sprøjter den ind i ægcellen.

Herefter følger man ægudviklingsprocessen og tilbagefører det/de forhåbentlig befrugtede æg

2-3 dage senere.I de tilfælde, hvor det af specielle omstændigheder er nødvendigt operativt at udhente sædceller fra testikler eller bitestikler, er det også denne teknik, der tages i anvendelse. Chancen for at opnå graviditet på denne måde ligger fuldt på højde med chancen ved vanlig IVF-behandling, altså ca. 30% pr. forsøg.

I denne forbindelse er det vigtigt at gøre opmærksom på, at årsagen til svær nedsat sædkvaliget i få tilfælde kan skyldes en skjult kromosomfejl hos manden, som i givet fald kan nedarves til et eventuelt barn. Man vil i hvert enkelt tilfælde vurdere, om kromosomundersøgelse forud for behandling må anbefales.​

Kontakt og høre mere om ICSI behandling på 98 14 45 55

Utilsigtet hændelse
11-04-2017
Ønsker du at indberette en utilsigtet hændelse?
Læs hele nyheden
Regler for henvisning til kunstig befrugtning
17-08-2015
Undersøgelse og behandling kan foregå gratis i overenskomsthavende speciallægepraksis, såfremt man har henvisning fra sin praktiserende læge.
Læs hele nyheden
EU's vævsdirektiv
17-08-2015
Ifølge EU`s vævsdirektiv skal alle patienter, der får forvaltet æg og sæd i vores laboratorium
Læs hele nyheden

Ved Stranden 22, 1. tv.

9000 Aalborg​

Tlf.: 98 14 45 55

Fax: 98 14  45 50​