Sæd fra anonym sæddonor (IUI - D)

Insemination med sæd fra anonym donor tilbydes i følgende situationer:

  • Svært nedsat sædkvalitet og der enten ikke er mulighed for ICSI-behandling eller at denne behandling ikke ønskes.
  • Den mandlige part har eller er bærer af en arvelig sygdom, som man ikke vil risikere videreført


Behandlingsprincip:

I de tilfælde, hvor kvinden har helt regelmæssig menstruationscyklus er det oftest ikke nødvendigt med hormonstimulation. Man køber blot ægløsningstesten Clear-plan på apoteket eller hos materialisten og begynder undersøgelserne et par dage før forventet ægløsning. Når omslag på testen viser ægløsning kontakter man klinikken og får tid til insemination den følgende dag.

Såfremt kvinden ikke har regelmæssig cyklus kan det være nødvendigt med hormonstimulation som ved insemination med partnersæd

Faderskab og donoranonymitet:

I forbindelse med behandlingen skal manden ved sin underskrift anerkende faderskabet til det eventuelle barn ligesom man skal være indstillet på at donors anonymitet bevares for stedse, både over for forældre og for barn.

Sæddonor:

Der anvendes frosset sæd fra nøje udvalgte sædonorer. Der er foretaget diverse prøver til at sikre sig at sæddonorerne ikke er smittet med HIV eller smitsom leverbetændelse, gruppe B eller C. Sæden er undersøgt for forekomst af kønssygdommene Gonnorhe og Chlamydia.

Endvidere er der ved kromosomtests sikret at donorerne har normale arveanlæg.

På trods af disse grundige forholdsregler er det dog lovbefalet at informere om at man trods absolut minimering af risikoen ikke 100% kan udelukke overførsel af HIV-smitte og kromosomfejl.


Matchning:

I forbindelse med udvælgelse af donorsæden kan der matches for højde, vægt, hår- og øjenfarve ligesom det også er muligt at reservere sæd fra samme donor til eventuel senere behandling med henblik på søskende.


Chancen for at opnå graviditet:

Omkring 20% opnår graviditet pr. behandlingsforsøg.

FERIELUKNING.
19-06-2018
I forbindelse med ferielukning i klinikken gøres hermed opmærksom på, at det er muligt at søge oplysning om anden gynækolog på Sundhed.dk
Læs hele nyheden
Behandling af oplysninger
16-04-2018
I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Faurskov Fertilitet og Gynækologi en række personoplysninger om dig.
Læs hele nyheden
Utilsigtet hændelse
11-04-2017
Ønsker du at indberette en utilsigtet hændelse?
Læs hele nyheden
Regler for henvisning til kunstig befrugtning
17-08-2015
Undersøgelse og behandling kan foregå gratis i overenskomsthavende speciallægepraksis, såfremt man har henvisning fra sin praktiserende læge.
Læs hele nyheden